Salamablogi

4. luukku: Demoäänitykset vuonna 2006

04.12.2014 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Kun eilisen päivän luukussa vilkaistiin miltä näytti äänitysympäristömme vuonna 2004, niin siirrytäänpä tänään ajassa pari vuotta eteenpäin, syksyyn 2006. Kyseisessä kuvassa ollaan allekirjoittaneen tuolloisessa yksiössä Joensuussa Sepänkadulla.

Tässä ei kuitenkaan ole käynnissä varsinaisen levyn äänitys, vaan niin sanottu esituotantovaihe. Äänitimme syyskuisen viikonlopun aikana tuolloisille äänittäjillemme Heikille ja Pekalle kymmenen biisin demot kuunneltavaksi ja kommentoitavaksi. Näiden biisidemojen pohjalta aloitettiin seuraavana vuonna ilmestyneen Niinivaara Express -levyn työstäminen.

Tämä on hauska kotikutoista meininkiä korostava kuva, joka oli tarjolla kirjaan mutta jäi lopulta pois sillä itse levyn äänityksistä tuli niin paljon juttua ja niiden yhteydessä olevat kuvat tuntuivat olennaisimmilta. Tässä samassa ympäristössähän taltioitiin myös noin puolet Niinivaara Express -levystä.

Kuten kuvasta näkee, kompaktilla meiningillä ollaan liikenteessä. Klausin kannettavassa tietokoneessa taisi olla sama äänityssofta (CoolEdit Pro) kuin Niinivaarantie 19 -levyäkin äänittäessä. Kosketinsoitinpisteeni on suoraan solisti-äänittäjän selän takana ja sohvalle on puolestaan pedattu Helsingissä tuolloin jo pari vuotta asuneen Klausin yösija.

-Wilhelm

demot2006.jpg