Salamablogi

5. luukku: Videokuvauksissa 2010

05.12.2014 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämän päivän joulukalenteriluukusta aukeaa jälleen Salamaponin selässä -kirjasta pois jäänyt kuva. Oheinen Tomi Palsan ottama kuva on peräisin Pyyhe kenttään…not! -musiikkivideon kuvauksista alkuvuodelta 2010.

Koko videokuvauspäivän ajan tapahtumia dokumentoinut Tomi otti itse asiassa niin paljon hienoja kuvia, että valinnan tekeminen oli vaikeaa, sillä videokuvauksia käsittelevässä tekstikappaleessa tilaa oli vain yhdelle kuvalle. Lopulta kirjaan päätyi kuva, joka on otettu videokameran takaa soitto-osuuksia taltioidessa: kyseinen kuva välitti paremmin tekoprosessia.

Tätä kuvaa teki mieli käyttää, sillä mielestäni tässä ohikiitävässä hetkessä tiivistyy mukavan arkisella tavalla yhdessä tekemisen hyvä henki ja meininki. Kuvan ottohetkellä olemme juuri aloittamassa levy-yhtiön jätkä -osuuksien kuvauksia ja Klaus asettelee kravattini suoraan. Tuo aika oli todella hektistä ja stressaavaa, sillä videokuvausten lisäksi työn alla oli Oletteko te tosissanne? -levy. Stressistä ja väsymyksestä huolimatta yhteishenki säilyi koko ajan horjumattomana.

-Wilhelm

kravatti2010.JPG
Kuva: Tomi Palsa