Salamablogi

13. luukku: Videokuvauksissa 2010, osa 2

13.12.2014 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterista paljastuu kirjasta pois jäänyt Tomi Palsan kevään 2010 Pyyhe kenttään…not! -musiikkivideon ottama kuva. Kuten viidennessä luukussa julkaistun Tomin ottaman kuvan yhteydessä mainitsin, videokuvauksista tuli niin paljon hyviä otoksia että oli vaikeuksia valita kirjaan päätyvä.

Tämä on yksi omista suosikkikuvistani. Hauskinta on, että kuvan asetelmaa ei ole mitenkään sommiteltu, vaan tilanne on täysin aito: jälleen yksi osoitus siitä, että Tomilla on häikäisevän hieno tilannesilmä, hän on valppaana silloinkin kun ei varsinaisesti tapahdu mitään ja osaa ottaa kuvan juuri oikealla hetkellä. Salama-taustalakanamme on seinällä videon tanssikohtausten rekvisiittana ja toimii tässä kuvassa tärkeänä elementtinä.

Tämä kuva on otettu aivan kuvausten loppumetreillä, meneillään on tauko ennen viimeisten otosten kuvaamista. Takana on tässä vaiheessa noin 12-tuntinen työpäivä ja sitä edeltänyt täysi työviikko äänitysten ja videon käytännön valmistelujan kanssa. Tässä kuvassa on jotenkin todella hieno tunnelma, siitä välittyy määrätietoisuus ja yhteishenki väsymyksen keskellä.

-Wilhelm

videokuvaukset2010_palsa.jpg
Kuva: Tomi Palsa