Salamablogi

16. luukku: Valmistujaiset

16.12.2014 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämän päivän joulukalenteriluukussa nähdään pari kuvaa, jotka jäivät pois kirjasta. Tai lähinnä harkitsin jomman kumman näistä mukaan ottamista, mutta kun täällä netissä tilanpuute ei häiritse, niin julkaistaan samalla kertaa molemmat. Lähinnä kuvat jäivät pois siksi, koska tarina niihin liittyvästä illasta kerrotaan kirjassa vain lyhyesti: se ei ollut kokonaisuuden kannalta olennainen.

Näihin kuviin liittyvä ilta on kuvattu lyhyesti Salamaponin selässä -kirjan sivun 89 lopussa. Kyseessä ovat siis Klausin valmistujaiset, jotka pidettiin sunnuntaina, 1. kesäkuuta vuonna 2008. Edellisenä iltana olimme soittaneet erinomaisen keikan Karjalantalon kellarilla. Kyseisen keikan lopussa pidettiin lavalta käsin pieni juhlallisuusseremonia, sillä molemmat meistä olivat valmistumassa piakkoin - olin itsekin palauttanut graduni jo aiemmin ja käynyt tekemässä saman viikon perjantaina siihen liittyvän kypsyysnäytteen yliopistolla.

Klausin valmistujaiset pidettiin hänen lapsuudenkodissaan. Virallisten juhlien jatkot olivat kuitenkin ne, mitkä jäivät mieleen. Istuimme pienellä porukalla vanhan vesitornin katolla, joimme viiniä, lauloimme ja soitimme kitaraa. Jossain vaiheessa alkoi sataa, joten menimme suojaan lämpimältä kesäsateelta Niinivaaran lukion katokseen. Sateen lakattua jatkoimme laulamista lukion portailla. Ilma oli sateen jäljiltä raikas ja taivaan värit kauniit.

Jotkut illat ovat sellaisia, että ne muistaa vielä vuosien päästä. Suunnittelematon hauskanpito on yleensä parasta.

-Wilhelm

valmistujaiset2008_1.jpg
Vesitornin katolla. (Kuva: Jussi Turunen)
valmistujaiset2008_2.jpg
Sateen tauottua lukion portailla. (Kuva: Jussi Turunen)