Salamablogi

21. luukku: Vessatauko

21.12.2014 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämän päivän joulukalenteriluukusta aukeaa kuva, jonka mietin pitkään laittavani kirjan takakanteen. Takakanteen oli jo tulossa (sinne myös päätynyt) Markus Korpi-Hallilan ottama upea Ilosaarirock-kuva ja suunnittelin, että tämä kuva toisi sen yhteydessä mukaan keikkaelämän toisen puolen: yhtenä hetkenä soitetaan tuhatpäiselle ylesölle, toisena pidetään vessatauko kenttäolosuhteissa pakkasessa.

Loppujen lopuksi tuli sellainen olo, että takakansi on dynaamisemman näköinen kun siinä on vain yksi kuva. Lisäksi tämä kuva olisi ehkä antanut vähän väärän kuvan kirjasta varsinkin sellaisille, jotka eivät tunne bändiä entuudestaan. Sitä paitsi keikka-arjen karuus tulee kyllä vahvasti esiin kirjan sivuilta ilman erillistä alleviivaamista.

Tätä joulukalenteriluukkua kirjoittaessa oli silti hauska tajuta, että tämä kuva sulkee tietyllä tavalla yhden ympyrän kirjan suhteen. Kirjan historiikkiosuus alkaa siitä, kun kohtaamme Klausin kanssa Niinivaaran lukiossa yhteisen ystävämme esittelemänä ja päättyy siihen, kun soitamme Joensuu Areenalla PMMP:n lämppärinä. Tämä kuva on otettu juuri tuolta kyseiseltä PMMP-reissulta, kun ajoimme Helsingistä Joensuuhun ja sen on ottanut kuskinamme reissulla ollut Kari, joka puolestaan on juuri se henkilö, joka meidät toisillemme aikanaan esitteli.

-Wilhelm

tauonpaikka.jpg
Kuva: Kari Leskinen